غدیر، روز امامت و ولایت، تکمیل دین و تمام کردن نعمت است
به گزارش آیفیلم، روز هجدهم ماه ذیالحجه، یادآور روز مهمی در تاریخ است. این روز را باید به حق از عظیمترین اعیاد نامید؛ همانگونه که در روایات بر اهمیت این روز و برتری آن بر سایر اعیاد تاکید شده است.
در این روز رسول خدا (ص) پس از انجام حج در سال دهم هجری به هنگام مراجعت به مدینه، مردم را در وادی «غدیر» جمع کرد و فرمان خدا یعنی نصب حضرت علی(ع) به امامت و ولایت بر امت را به آنان ابلاغ کرد و آن جا بود که آیه ۳ سوره مائده (الْیوْمَ اکْمَلْتُ لَکُمْ دینَکُم، وَ اتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی، وَ رَضیتُ لَکُمُ الاسْلامَ دِینا) نازل شد و خداوند با برگزیدن حضرت علی(ع) به امامت امت، دین اسلام را کامل و دشمنان آن را ناامید و مایوس کرد.
غدیر، روز امامت و ولایت، تکمیل دین و تمام کردن نعمت است چراکه با امامت بود که نقشه یهود، کفار و مشرکان خنثی شد. همانطور که گفته شد در صدر اسلام یهودیان، مشرکان و کافران میگفتند اگر پیامبر از دنیا برود دین اسلام از بین میرود اما با واقعه غدیر خُم آنان مایوس شدند. پس ضرورت دارد ما هم امروز پیام غدیر را بفهمیم و آنرا به دنیا معرفی کنیم؛ اینکه حکومت، امامت و ولایت از سوی خداست و حاکمیت الهی با امامت و ولایت است کمااینکه امامت و ولایت محور اصلی وحدت اسلامی است.
غدیر؛ مهمترین عید اسلامی
عید غدیر خُم از با فصیلتترین و مهمترین اعیاد اسلامی است برای ارج نهادن به این روز بزگ که عید ولایت و امامت و روز تکمیل دین و اتمام نعمت است، اعمال و آدابی است که ازجمله میتوان به عید گرفتن، جشن و شادی، تبریک و تهنیتگویی به یکدیگر، روزه گرفتن، به دیدار یکدیگر رفتن، وسعت و گشایش به خانواده دادن، احسان و نیکی و صدقه دادن، خواندن نماز و دعاهای مخصوص آن روز، اشاره کرد.
امام علی(ع) فرموده است: «در روز غدیر، به برادران خود نیکی کنید، به خانواده وسعت ببخشید و اظهار شادی و ابراز شادمانی کنید امام صادق(ع) نیز فرموده است: «روز غدیر روز عبادت و نماز و سپاسگزاری به درگاه خدا و روز شادمانی است، بهخاطر منتی که با ولایت ما خداوند بر شما نهاد دوست دارم که شما این روز را روزه بگیرید».
غدیر؛ تداوم و شکوه اسلام
در این روز سرنوشت مسلمانان تعیین شد زیرا ارزش غدیر به ارزش ولایت و رهبری است. پیامبر اکرم(ص) در روز عید غدیر سرنوشت امت اسلامی را تعیین کرد، روز عید غدیر تداوم خط نبوت است کمااینکه اسلام ناب، ریشه در غدیر دارد و غدیر پیوند رسالت و امامت و روز کامل شدن دین است، اسلام بدون غدیر ناقص است و وحدت امت اسلامی در غدیر است.
غدیر، مظهر امامت شیعی و وصیت پیامبر اکرم(ص) است حدیث غدیر، کلام حضرت رسول اکرم(ص) در تعیین علی بن ابیطالب (ع) به جانشینی خویش است که معروفترین جمله آن «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» است باید توجه داشت حادثه غدیر خُم و آیه ابلاغ و اکمال دین و خطبه غدیریه پیامبرخدا(ص) در آن روز و جمله معروف «من کنت مولاه فعلی مولاه» از روشنترین، متقنترین و مستندترین دلایل امامت و خلافت بلافصل امیرالمومنین است.آن صحنه و آن پیام و نصب را، هزاران نفر شاهد بودند و صدها نفر روایت کردهاند.
عید امامت و ولایت بر همگان خجسته باد.
ف ا/ ص گ